079 - 343 67 97

5 tips om gezond op 1 te komen in Google

Je hoeft niet ziek te zijn, om beter vindbaar te worden

Een gratis website tip van Jente

Is een gezonde website de garantie om op 1 in Google te komen? Zonder dat je daarvoor verboden website doping en anabole steroïde hoeft te gebruiken? Zeker!

De ondernemer die vandaag de dag duurzaam investeert in een conversiegerichte website en inspeelt op de klantverwachting zal zegevieren op Google. De volgende 5 tips kan je meteen toepassen op je eigen website zonder dat je stiekem een verboden middel krijgt toegediend:

1. Menustructuur

Zorg dat je menuknoppen weergeven wie je bent en wat je doet. Er is echt geen klant die onder jouw kopje Nieuws of Diensten op ontdekkingstocht gaat en lekker de tijd neemt om te surfen naar leuke berichten. Jouw website is geen naslagwerk maar een strategisch marketinginstrument waarbij jij richting geeft en jij bepaalt waar nieuwe klanten naar willen gaan kijken.

2. Positionering

Zorg dat je onderscheidend vermogen over jouw bedrijf én over jouw product-/dienstverlening in heel je website duidelijk naar voren komt. Het doel is dat jouw doelgroep zich meteen in jouw verhaal en bedrijf kan herkennen en enthousiast wordt om hier meer over te weten te komen. In marketingtermen noemen we dat de positionering. Als jij al niet weet waarom klanten voor jou moeten kiezen, dan weten zij het zeker niet. Oh ja, en als je op nietszeggende termen als ‘totaalpartner’, ‘we gaan voor kwaliteit’, ‘ontzorgen’ en ‘we bestaan al sinds 1999’ uitkomt dan is er echt werk aan de winkel! Op je website moet je anders durven zijn dan de rest. Dat is namelijk ook de reden dat nieuwe klanten voor jou gaan kiezen.

3. Schrijfstijl en beeldtaal

Zorg dat je niet te braaf bent en kunstmatig schrijft naar zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden maar verwerk de zoekwoorden in je structuur en inhoud op een manier dat als nieuwe klanten je site bezoeken zij echt het gevoel krijgen dat je het voor hun hebt gedaan (en niet voor Google). Schrijf net zo overtuigend voor je website zoals je dat ook doet in een verkoopgesprek om een handtekening binnen te halen. Vergeet niet dat je website een verkooptool is. Overtuigen doe je in tekst, beeld en video. Je wilt daarom ook dat foto’s en video’s aansluiten op de tekst en niet zomaar een plaatje knipt en plakt. Het verschil tussen bezoekers of klanten zit ‘m juist in de allerkleinste details. Alles moet kloppen.

4. Bewijsvoering

Zorg dat jij niet degene bent die overal aan het vertellen is waarom nieuwe klanten voor jou moeten kiezen en waarom jij zo goed bent in alles wat je doet. Voorkom het ‘Wij van WC-eend, adviseren WC-eend-gehalte’ in je website. Laat klanten aan het woord door ze te interviewen en schrijf een verhaal dat boekdelen spreekt waarom juist zij voor jou hebben gekozen. Verrassend genoeg zal je merken dat de problemen die jij voor jouw klanten oplost ook nieuwe klanten aantrekt omdat zij met hetzelfde probleem zitten. Het is het bewijs dat wat jij over jouw bedrijf vertelt ook echt waar is en niet alleen een mooi marketingverhaal.

5. Conversie

De grap is dat ik vaak websites tegenkom die punt 1 t/m 4 prima hebben verwerkt maar dat ze punt 5, het uiteindelijke doel van je website, volledig uit het oog zijn verloren. Je maakt je website maar voor een ding: klanten binnenhalen! Definieer vooraf dan ook lead generatoren (je weet wel, die knoppen die zorgen voor aanvragen) die de aandacht trekken, opvallen en op strategische, goed doordachte plaatsen terugkomen. Bedenk in je websitestructuur dus duidelijke navigatiepaden en verhaallijnen waarnaar je nieuwe klanten vervolgens laat eindigen op een actiepagina. Laat die leads en nieuwe klanten maar binnenstromen!

Toegift: Heb je eigenlijk geen tijd, zin of verstand om bovenstaande tips in je eigen website door te voeren? Geen probleem. Je kan bij mij altijd terecht voor een Ongezouten Website Quickscan. Dan zal ik je op een presenteerblaadje aangeven wat jij moet doen: je website uitzetten of doorpakken.

Niemand ontkomt aan Google's dopingcontrole

Als je denkt dat jouw website anno nu nog steeds bovenaan in Google kan komen met keywords op besmette landingspagina's en deel te nemen aan goedkope linkbuildingprogramma’s met verwijzingen vanaf nietszeggende blogsites uit Thailand en Pakistan. Think again. Je wordt door deze bureaus opgelicht, je verliest geld en je wordt keihard afgestraft. Je maakt je website namelijk ziek en loopt het risico om bij controle door Google voor altijd verbannen te worden uit de zoekmachine. R.I.P. website.

Benieuwd of je bent opgelicht?

Vragen of twijfels over je huidige website?

Wij vertellen geen sprookjes

Aanhef *

Direct contact

VIP Marketing is het full service website marketingbureau dat geen sprookjes vertelt. Wij doen al het werk in hosting, technologie én marketing. Zo gaat jouw website geld opleveren!

079 - 343 66 61

Website Quickscan