079 - 343 67 97

Waar is het fout gegaan in de marketing?

Psssst… Sprookjes bestaan niet!

Een gratis website tip van Jente

Footcare consultant

Is het fout gegaan toen de pedicure zich Footcare consultant is gaan noemen en met passie vertelt hoe ze jouw voeten kan verwennen terwijl jij bladert door een Glossy Magazine en geniet van een biologisch kopje Chinese Oranjebloesem-Jasmijn-en-Pepermunt-thee?

Nee. Want iedereen weet echt nog wel dat die pedicure gewoon de hele dag aan het ploeteren is op die diabetische voet, kalknagels schuurt, eeltpoten raspt en zwemmerseczeem aan het uitbijten is.

Beauty Care Visionair

Is het dan fout gegaan bij de schoonheidsspecialiste die zich Beauty Care Visionair is gaan noemen en jou heilig belooft dat je er gegarandeerd 10 jaar jonger uit zal zien als je haar ultradiep-reinigende-mousserende huidbehandelingen volgens de Rituals van de Japanse Saishi Shūzoku boekt?

Nee. Want iedereen weet echt nog wel dat ze gewoon de hele dag met gevaar voor eigen gezicht jouw diepgewortelde mee-eters uitknijpt, je gerstekorrels uit pulkt en je te vette huid probeert uit te drogen met een simpel maskertje van chloor en grootmoeders groene zeep.

Waar het pas écht mis ging

Wat mij betreft is het dit jaar pas echt misgegaan in de marketing toen iemand heeft bedacht dat het ‘LinkedIn buzz-woord’ van vorig jaar ‘Customer Experience Journey’ ook wel lekker klinkt als je het gewoon vertaalt naar het Nederlands: Klantreis.

Klantreis. Klantreis. Klantreis.

Hoe vaker ik het opschrijf hoe gekker het woord. Tuurlijk kunnen al die klantreis consultants, key-note journey speakers en customer experience goeroes prachtige inspirerende verhalen vertellen over de klantreis en hoe je die moet optimaliseren om je website mee te excelleren.

Trap er niet meer in!

Maar lieve ondernemers, als ik jullie één tip mag geven voor 2019: Trap er niet meer in! Het zijn vaak dure verhalen en blijken in de praktijk niet meer dan een lege doos. Waarom? Omdat je met een model tussen je oren niet verder komt. Je hebt geen idee hoe je AIDA met SCRUM moet combineren. En hoe je long-tail-keywords above-the-fold van je homepage moet zetten om je SEO te verbeteren.

Een website die iedereen begrijpt

Daarom houd ik een website graag simpel. Het gaat gewoon over je marketing: Hoe je meer kan verkopen aan je klanten. En hoe je meer nieuwe klanten kan werven. Niets meer. Niets minder. Maak het dus niet mooier dan het is. En onthoud: sprookjes bestaan niet!

Meer nieuwe klanten is waar het om gaat

De vraag is dan ook niet hoe je je klantreis optimaliseert maar hoe je meer verkoop realiseert. Zie je het verschil? Het is namelijk het verschil tussen lullen en poetsen. Het verschil tussen feiten en fictie. Het verschil tussen sprookjes en realiteit. Marketing gaat over denken en doen. Vallen, opstaan en vooral weer doorgaan. Een reis is eindig. En ik kan je één ding vertellen: als marketeer ben ik nog nooit gestopt met het aanjagen van meer verkoop.

Ps. deze column is nooit geschreven als promo voor Arke om klantreis-experts op vakantie te sturen. Het frustreerde me gewoon even toen ik écht iemand op LinkedIn voorbij zag komen met de functietitel: ‘Ik begeleid onze klanten tijdens hun klantreis naar klantgeluk en klantsucces.’

Niemand ontkomt aan Google's dopingcontrole

Als je denkt dat jouw website anno nu nog steeds bovenaan in Google kan komen met keywords op besmette landingspagina's en deel te nemen aan goedkope linkbuildingprogramma’s met verwijzingen vanaf nietszeggende blogsites uit Thailand en Pakistan. Think again. Je wordt door deze bureaus opgelicht, je verliest geld en je wordt keihard afgestraft. Je maakt je website namelijk ziek en loopt het risico om bij controle door Google voor altijd verbannen te worden uit de zoekmachine. R.I.P. website.

Benieuwd of je bent opgelicht?

Waarom zou je langer wachten?

Als je ergens over twijfelt, deel het dan met ons

Direct contact

079 - 343 66 61