079 - 343 67 97

Ook jouw website kan succesvol worden

Een gratis website tip van Jente

Op elke netwerkborrel kom je ze tegen: die enthousiaste en gedreven ondernemers die er écht altijd zijn. Waar halen ze die tijd toch vandaan om met hun inspiratieneus overal ten tonele te verschijnen? En waarom doen ze dat eigenlijk? Waarom zou je elke maand een paar strategische kennissessies aflopen, seminars volgen en dan ook nog op ‘werkbezoek’ gaan bij een collega bedrijf uit de buurt om te zien ‘hoe zij hét doen’?

Waar het echt om gaat

Natuurlijk wil je als ondernemer gezien worden, je kennis up-to-date houden, weten wat er om je heen gebeurt en de bevestiging krijgen dat jouw bedrijf nog steeds voorop loopt. Maar er is eigenlijk maar één echt goed antwoord dat voor elke ondernemer geldt: al dat netwerken is pas succesvol als je er nieuwe klanten scoort. Meer omzet dus!

Omzet minus kosten

Dat bracht mij naar de vraag: Hoe definieer je succes eigenlijk? Voor mij als ondernemer zijn er twee parameters van belang waarmee ik succes kan meten: ‘kosten’ en ‘omzet’. Als mijn kosten lager zijn dan mijn omzet zit ik goed. Als mijn kosten hoger zijn dan mijn omzet zit ik fout. Dan kan ik dus stellen dat ik als ondernemer succesvol ben als mijn omzet hoger is dan mijn kosten. Is succes dan zo simpel te omschrijven? Ja, wat mij betreft wel. Want na die simpele rekensom ‘omzet minus kosten’ houd ik meteen datgene over waarop ik mijn groeimodel kan afstemmen: winst. Hoe meer ik groei, hoe meer mijn omzet zal toenemen en als ik mijn kosten dan onder controle houd maak ik per saldo meer winst. En daaruit volgend meer geluk, meer plezier en meer tijd om te netwerken?

Als mijn kosten hoger zijn dan mijn omzet zit ik fout.

Wat wil je met je website bereiken?

Soms vraag ik wel eens aan diezelfde enthousiaste en gedreven ondernemers of ze ook een website hebben. “Natuurlijk!” zeggen ze dan en beginnen vaak gek lachgedrag te vertonen. Op de vervolgvraag “En hoe succesvol is die dan?” krijg ik vaak het antwoord “Uhhh, dat weet ik eigenlijk niet. Uhhh, ik heb daar ook helemaal geen tijd voor. Enuhhh, eigenlijk ook geen verstand.” Maar “wat wil je dan met je website bereiken” vraag ik door. “Uhhh, ja goeie vraag…. Daar moeten nieuwe klanten uit komen. Meer omzet dus!” Aha, zeg ik: “Dat is precies wat ik doe! Ik neem alle zorgen omtrent jouw website uit handen en zorg ervoor dat deze succesvol wordt. En oh ja, daar laat ik me graag op afrekenen! Afspraak maken?”

Vragen of twijfels over je huidige website?

Wij vertellen geen sprookjes

Aanhef *

Direct contact

VIP Marketing is het full service website marketingbureau dat geen sprookjes vertelt. Wij doen al het werk in hosting, technologie én marketing. Zo gaat jouw website geld opleveren!

079 - 343 66 61

Website Quickscan