079 - 343 67 97

Houd je marketing in beweging!

Vanuit stilstand kan je niet wegkomen…

Een gratis website tip van Jente

Ik hoor het hem nog zeggen: “Marketing?! Daar geef ik geen geld aan uit. We halen dit jaar wederom ‘double digit growth’ dus zeg het maar… Ik heb het niet nodig.”

Ha, dacht ik. Bij nee begint de verkoop. Dus ik gooide mijn telemarketing-les ‘bezwaren behandelen en tegenargumenten’ in de strijd:

“Hoe is het mogelijk dat een marktleider in de tuin- en landbouw niet op zijn top-zoekwoorden in Google voorkomt? (even prikken in zijn ego).

Mijn hoogleraar economie (even laten merken dat ik ook wat weet) leerde mij 15 jaar geleden al dat je in hoogtij dagen juist moet investeren in marketing. Hij noemde dat anticyclisch denken (even die hersenen prikkelen).

Want laten we wel zijn, als de crisis weer uitbreekt dan moet je er staan om de klappen op te vangen (nu moet ik beet hebben).”

De ondernemer reageerde resoluut: “Ja dat kan allemaal wel zijn, maar ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen. Ennuh, om heel eerlijk te zijn heb ik er ook geen zin in. Je bent al de zoveelste. Ik heb het niet nodig.

Ik heb een website en dat is niet meer dan een visitekaartje. Daar laat ik het bij. Ik ga weer verder. Fijne dag en succes…”

De man die ik aan de lijn had was on-om-vormbaar. Oftewel: eigenwijs. En ik kon het hem niet kwalijk nemen ook. Hij had een mooi bedrijf. Hij was tevreden. Hij verdiende geld. Wat wil een mens nog meer?!

Het gesprek dat ik met hem voerde was een paar maanden voor de coronacrisis. Ik ben benieuwd hoe het nu met hem gaat. Ik durf hem niet te bellen, want ik weet zeker dat zijn bedrijf ook hard getroffen is. Hij heeft nu wel wat anders aan zijn hoofd dan het regelen van zijn marketing. Laat staan dat hij daar nú wel geld aan wil uitgeven…

Het is voor mij een wijze les geweest: Vanuit stilstand kan je niet wegkomen. Als het goed gaat hoef je echt niet te sprinten. Maar je moet wel in beweging blijven. Zeker op internet. Het maakt je wendbaar in crisistijd.

Om af te sluiten met een quote van de grote Omdenk-goeroe Berthold Gunster:

‘Als de wind draait, moet je een andere kant op varen.’

Gebruik onderstaand stappenplan om nú in beweging te komen

Met onderstaand stappenplan kan ook jij nú beginnen met het optimaliseren van je website, online kanalen en campagnes:

1. Tik je bedrijfsnaam in op Google

Zie je hier meteen jouw bedrijfsnaam, logo, de juiste koppen en triggers, correcte openingstijden, mooie foto’s en 5-sterren reviews?

2. Open vervolgens jouw homepage

Zie je hier nu in één oogopslag waarmee je jouw klanten helpt? En kan je als je alleen focust op de menustructuur precies zien waar jouw website overgaat?

3. Klik nu door naar jouw ultieme verkooppagina

Laat deze pagina zien welk probleem je voor je klanten oplost en kunnen ze hier echt álles vinden wat ze moeten weten voordat ze je product kopen?

4. Ga nu naar jouw ‘over ons’ pagina

Vind je hier al het bewijs dat jouw klanten de bevestiging en het vertrouwen geven dat ze voor jou gaan kiezen en niet voor je concurrent?

Dubbelcheck: sluit je de pagina hier af met een duidelijke button of link naar dé pagina waar je mensen jouw hulp aanbiedt?

5. Klik op die link en bekijk jouw ‘Money Maker’ pagina

Geeft deze pagina het laatste zetje om jouw klanten nú aan te sporen uit de anonimiteit te treden en daadwerkelijk overgaan tot het invullen van jouw websiteformulier?

Dubbelcheck: heb je ook simpel uitgelegd wat er gaat gebeuren nadat ze het formulier hebben ingevuld?

Check check dubbelcheck: heb je ook een e-mailbevestiging geschreven die jouw klanten net zo’n warm gevoel geven als jouw website?

Veel succes met optimaliseren, verbeteren en in beweging blijven. En vooral: Blijf gezond!

Ps. Je mag mij altijd even storen als je nieuwsgierig bent naar mijn aanvalsplan voor jouw bedrijf. Een halfuurtje samen videobellen en ik help je meteen om in beweging te komen!

Ps 2. Als je liever een VIP-campagne laat verzorgen omdat je zelf geen tijd hebt, kijk dan zeker even naar onze Money Makers. Dan scoren wij die extra omzet voor je!

#inbewegingblijven #onlinemarketing #omzetscoren

Verdien jij genoeg met je website?

Als je ergens over twijfelt, deel het dan met ons

Direct contact

079 - 343 66 61