079 - 343 67 97

Wel of geen goedkope website laten bouwen?

Vergelijk appels met appels

Gratis website tip van Nathan

De laatste jaren is het aantal goedkope websitebouwers explosief gegroeid. Logisch, want bouwers kunnen online aan gratis content management systemen en designs komen. Het enige waar jij als ondernemer nog voor betaalt, zijn de arbeidsuren. Een zoektocht op Google naar ‘goedkope websites’ leert dat je bij de meeste bouwers klaar bent voor een bedrag tussen de € 200,- en € 800,-. Aangezien veel freelance webdevelopers rond de € 50,- per uur vragen, komt dat neer op 4 tot 16 uur werk.

Het verschil tussen websites van € 700,- en € 7.000,-

Hou jezelf niet voor de gek: zelfs met de online mogelijkheden van nu kan een webbouwer in een paar uur geen technisch perfecte, goed vindbare website neerzetten. Het invulling geven aan strategie, design, techniek, inrichting en vindbaarheid kost veel tijd. Hieronder zie je welk niveau van deze onderdelen je mag verwachten bij een website van € 700,- en één van € 7.000,-.

Website van € 700,- Website van € 7.000,-
Bouwer vraagt via telefoon en e-mail naar je bedrijf/diensten en gaat aan de slag. Na een persoonlijk gesprek wordt de websitestrategie met navigatiestructuur, zoekwoord-, markt- en concurrentieanalyse opgesteld.
Keuze uit gratis designs van online bibliotheek. Feilloze werking op alle browsers/apparaten niet gegarandeerd. Design werkt gegarandeerd op alle 25 meest gebruikte browsers/apparaten. Google Guidelines zijn gevolgd.
Relatief trage website, functionaliteiten door plug-ins die veiligheids- en onderhoudsrisico's meebrengen. Programmeercode optimaal voor beheerder en Google, korte laadtijden, onderhoud en beveiliging is geregeld.
Inrichting door invullen van de ruimtes die het design biedt. Inrichting door online marketeer volgens structuur uit de websitestrategie.
Minimale vindbaarheid in Google op het belangrijkste zoekwoord. Maximale vindbaarheid op alle relevante termen volgens zoekwoordanalyse.

Is een goedkope website dan áltijd slecht?

Nee, het hangt af van het doel van je website. Wil je er foto’s, contactinformatie of je portfolio mee online zetten, dan is een goedkope website een prima oplossing. Maar alle waar is naar zijn geld, dus wil je:

  • Een website voor de lange termijn,
  • Optimale vindbaarheid in Google,
  • Nieuwe omzet en klanten scoren?

Investeer dan in een website met goede marketing en techniek. Je verdient het gegarandeerd terug.

Een slechte website kan je veel geld kosten

Als je ergens over twijfelt, deel het dan met ons

Aanhef *

Direct contact

VIP Marketing is het online marketingbureau dat geen sprookjes vertelt. Wij maken van jouw website een Money Maker. Niet goed, geld terug.

079 - 343 66 61

Website Quickscan